Bitcoin Mixer bestraffad av FinCEN med 60 miljoner dollar i böter

Helix var en Bitcoin Mixer som ägs av Larry Dean Harmon. Nu straffade FinCEN den med 60 miljoner dollar i böter för att fungera som en oregistrerad MSB.

USA: s nätverk för ekonomisk brottsbekämpning har precis slagit ytterligare ett lågt slag för integritetsentusiaster efter att ha meddelat det första straffet för en Bitcoin-mixer.

Enligt ett officiellt pressmeddelande utfärdade FinCEN en civilstraf på 60 miljoner dollar mot Larry Dean Harmon, mannen som ansvarar för flera Bitcoin-sekretessfokuserade tjänster. Larry Dean Harmon var hjärnan bakom Lightning Network Wallet Dropbit och Bitcoin-anonymiseringstjänsterna (känd som tumlare, mixer eller mixer) Coin Ninja och Helix.
Larry Dean Harmon opererade oregistrerade MSB

Enligt FinCEN fungerade Bitcoin-mixrarna Helix och Coin Ninja som ett oregistrerat Money Service-företag (MSB). På grund av detta agerade Harmon utan att följa USA: s regler medan han undvek skatter och hoppade över specifika krav som skulle ha varit obligatoriska om dess plattformar hade licensierats.

FinCEN hävdade att från 2014 till 2020 underlättade Harmons Bitcoin-mixers anonymisering av minst 311 miljoner dollar genom mer än 1 miljon olika BTC-transaktioner.

Förutom monetära påföljder står Harmon inför straffrättsliga anklagelser för att ha associerats med aktiviteter som underlättat penningtvätt. Myndigheter hävdar att när en tjänst tillåter transaktioner som är avsedda att tvätta pengar flyttar den in i en sfär av olaglighet, så även om det inte är tekniskt olagligt att delta i en bitcoin-mixer, är det involverat i det tillsammans med brottslingar gör aktiviteten olaglig.
Du kanske också gillar:

New York Financial Watchdog godkänner Bitcoin och andra kryptor för vårdnad och handel
DC Federal Court påstår att Bitcoin är en form av pengar
Genombrott? Amerikanska banker kan nu tillhandahålla kryptotjänster

Enligt Amerikas lagar, om de är registrerade, skulle Harmons Bitcoin-mixers vara skyldiga att implementera och upprätthålla effektiva AML / KYC-policyer, hålla reda på alla transaktioner och rapportera misstänkta aktiviteter.

FinCEN visar också att Harmons PR-strategi inte var den mest laglydiga:

FinCEN: s undersökning har identifierat minst 356 000 bitcoin-transaktioner genom Helix. Herr. Harmon körde Helix som en bitcoin-mixer eller tumlare och annonserade sina tjänster i de mörkaste utrymmena på internet som ett sätt för kunder att anonymt betala för saker som droger, vapen och barnpornografi. Herr. Harmon grundade och agerade därefter som verkställande direktör för Coin Ninja, som fungerade som en oregistrerad MSB och på samma sätt som Helix.

Bitcoin Mixers är inte det vackraste i kryptoindustrin

Nyheter om denna böter kommer när USA strävar efter en striktare politik när det gäller kontrollen av kryptovalutaföretag. Förutom att ha utfärdat varningar mot kryptografi och krypteringstjänster har myndigheter anställt flera fintechs och utvecklare för att erbjuda dem tjänster för att spåra kryptotransaktioner och till och med knäcka sekretessblockeringar som Monero.

På samma sätt är användningen av blandare ett obehagligt ämne i kryptoversen, med flera börser som blockerar konton för användare med transaktioner associerade med dessa tjänster. Ingen vill vara i Harmons skor, så många företag vill naturligtvis förhindra eventuella konflikter. Ändå säger Samourai Wallet, som driver “Whirpool” -tjänsten för anonymisering, att det inte finns något att frukta så länge decentralisering kommer till spel.

Inte relaterat till oss helt. Whirlpool är inte frihetsberövande, användaren har kontroll över sina privata nycklar hela tiden, ingen överföring av medel sker. Programvara som inte är vårdnadshavare är inte en pengasändare enligt lagen om banksekretess. Blandningstjänsten i OP var * vårdnad *

Och även om justitieministeriet tycker något annat kommer ingen att veta vilket kriterium som vinner dagen förrän det faktiskt är en uppgörelse.